Καλώς ήρθατε στο odeia.gr

Αγαπητέ σπουδαστή μουσικής, υποψήφιε σπουδαστή, γονέα ή κηδεμόνα
Τα οφέλη από την καλλιτεχνική και ιδιαίτερα τη μουσική παιδεία είναι τόσα που δεν μπορούν να αναπτυχθούν εδώ προς το παρόν αν και υπάρχει πρόβλεψη για ειδική θεματολογία στο άμεσο μέλλον.
Αν θέλεις να σπουδάσεις σωστά μουσική -είτε για προσωπική ευχαρίστηση και καλλιέργεια, είτε με επαγγελματική προοπτική- τα αναγνωρισμένα Ωδεία και οι αναγνωρισμένες Μουσικές σχολές είναι για σένα ο μόνος χώρος που με βεβαιότητα θα σου δώσει τα ουσιαστικά εφόδια για την επίτευξη του σκοπού σου.
Τα Ωδεία, και πιο πρόσφατα και οι Μουσικές σχολές, αποτέλεσαν για πάνω από εκατόν πενήντα χρόνια και συνεχίζουν να αποτελούν το κορμό της μουσικής εκπαίδευσης στη χώρα μας. Προσφέρουν υψηλής ποιότητας εκπαίδευση έναντι αντιτίμου που σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ανάλογο της προσφοράς τους. Έχουν να επιδείξουν αποφοίτους παγκόσμιας εμβέλειας όπως για παράδειγμα τους Σπύρο Σαμάρα, Δημήτρη Μητρόπουλο, Νίκο Σκαλκώτα, Μαρία Κάλλας, Μάνο Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Δημήτρη Σγούρο, Λεωνίδα Καβάκο και πάρα πολλούς άλλους.
Αυτό εν πολλοίς οφείλεται στο ότι ιστορικά δεν υπήρξαν ποτέ επιχειρήσεις με την στενή έννοια του κέρδους. Στις πιο πολλές περιπτώσεις ιδρύονται και συντηρούνται από ανθρώπους με γνώση και μεγάλο πάθος για τη τέχνη και τη μουσική. Ιδιαίτερα τα ιδιωτικά Ωδεία προσέφεραν και προσφέρουν χωρίς καμμία χορηγία ή άλλη βοήθεια από κανένα κρατικό φορέα μάλιστα κάτω από έντονα αντίξοο περιβάλλον.

Το odeia.gr
Είναι ένας χώρος όπου παρουσιάζονται αποκλειστικά τα αναγνωρισμένα και πιστοποιημένα Ωδεία και Σχολές. Βασίζεται ως προς τη χρήση του πρώτα απ’ όλα στο ήθος σου και σε καλεί να συμβάλεις ώστε να διατηρηθεί ένα αρμόζων σε ανθρώπους που σχετίζονται με τη τέχνη και το πολιτισμό επίπεδο.

Στο χώρο αυτό έχεις τη δυνατότητα:

  1. Να ψάξεις για αναγνωρισμένα-πιστοποιημένα Ωδεία ή Σχολές σε όλη την Ελλάδα
  2. Να ενημερωθείς για τις ανακοινώσεις, προσφορές, εκδηλώσεις κάθε Ωδείου ή Σχολής
  3. Να επικοινωνήσεις με το Ωδείο ή τη Σχολή που σε ενδιαφέρει
  4. Να λύσεις απορίες σου σχετικά με τη μουσική εκπαίδευση
  5. Στο άμεσο μέλλον θα σου δοθεί η δυνατότητα να δημοσιεύεις τη γνώμη σου για ζητήματα που αφορούν τη μουσική και τη μουσική εκπαίδευση

Αναζήτηση
Η αναζήτηση μπορεί να γίνει από το χάρτη που βλέπεις όταν μπαίνεις στο odeia.gr
Ο browser που χρησιμοποιείς θα σου ζητήσει την άδεια να μοιραστεί την τοποθεσία σου. Εφόσον συναινέσεις το odeia.gr θα σου δείξει τα Ωδεία και τις Σχολές που είναι γύρω σου. Εφόσον δεν συναινέσεις ή ο εντοπισμός της τοποθεσίας είναι αδύνατος το odeia.gr θα σου δείξει όλη την Ελλάδα και ακολούθως θα ψάξεις αναπτύσσοντας το χάρτη.
Αναζήτηση μπορεί να γίνει επίσης από τα πεδία «Τι ψάχνεις» και «Που ψάχνεις». Πληκτρολογείς μία ή περισσότερες λέξεις και πατάς το κουμπί «Αναζήτηση». Με το πεδίο «Τι ψάχνεις» μπορείς να αναζητήσεις σχεδόν οτιδήποτε περιέχεται στο χώρο του κάθε Ωδείου (επωνυμία, όνομα, διδασκόμενα μαθήματα, εκδηλώσεις κ.τ.λ) Με το πεδίο «Που ψάχνεις» μπορείς να αναζητήσεις Ωδεία και Σχολές σε κάποια περιοχή (νομός, διεύθυνση). Μπορείς να αναζητήσεις επίσης και με συνδυασμό των δυο παραπάνω.

Ενημέρωση για εκδηλώσεις προσφορές κ.τ.λ.
Για να ενημερώνεσαι για κάθε ανάρτηση Ωδείου ή Σχολής πρέπει να καταχωρήσεις μία υπαρκτή διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) μέσω της διαδικασίας «Εγγραφή».

Επικοινωνία με Ωδείο ή Σχολή
Εφόσον διαλέξεις ένα Ωδείο ή Σχολή μπορείς να στείλεις μήνυμα μέσω της «Επικοινωνίας»

Απορίες σχετικά με τη μουσική εκπαίδευση
Μπορείς να ενημερώνεσαι από τη σελίδα «Συνηθέστερες απορίες», Να επικοινωνείς με το Ωδείο ή τη Σχολή αν το ερώτημα είναι ειδικό. Να υποβάλλεις ερωτήματα μέσω mail στο visitor@odeia.gr. Αν η απορία σου είναι γενική θα τοποθετηθεί στις «Συνηθέστερες απορίες» αν είναι ειδική, αφορά δηλαδή εσένα προσωπικά, θα πάρεις απάντηση με mail.

Ανάρτηση απόψεων, συζητήσεις (στο άμεσο μέλλον)
Υπάρχει πρόβλεψη για ειδικό χώρο συζητήσεων και ανακοινώσεων. Στην περίπτωση αυτή θα σου ζητηθεί, εκτός από το email, και κωδικός χρήστη τον οποίο θα πάρεις αυτόματα μέσω της «Εγγραφής»

Ιδέες και βελτιώσεις
Το odeia.gr είναι το δικό σου site. Οποιαδήποτε ιδέα έχεις για τη βελτίωση του χώρου αυτού είναι ευπρόσδεκτη.

Επικοινωνία
Σκοπός μας είναι η όσο το δυνατό αυτόματη διαχείριση όλων των ζητημάτων ώστε να μην υπάρχει ανάγκη επικοινωνίας. Παρόλα αυτά και μέχρι την πλήρη αυτοματοποίηση μπορείς να επικοινωνείς με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη διεύθυνση: info@odeia.gr

Αν δεις κάτι που δεν σου αρέσει
κάποια ανακρίβεια, λάθος, αναρτήσεις που σε θίγουν ή θεωρείς απρεπείς  επικοινώνησε αμέσως μαζί μας. Επισημαίνουμε ότι κάθε Ωδείο ή Σχολή έχει την ευθύνη των αναρτήσεών του.

Προσωπικά δεδομένα
Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) που καταχωρείς δεν θα δοθεί σε κανέναν τρίτο. Θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να ενημερώνεσαι για τις αναρτήσεις των Ωδείων και των Σχολών και για όσο διάστημα επιθυμείς. Εφόσον πάψεις να το επιθυμείς στείλε μας email ώστε να διαγράψουμε τη διεύθυνσή σου.

Ωδεία, Ωδείο, Το Site των ωδείων, εγγραφή Ωδεία, Ωδείο, Το Site των ωδείων Ωδεία, Ωδείο, Το Site των ωδείων